Acının en tatlı haline ulaştığımız yolculuğumuz, 2005 yılında Afşin’de et ve et mamullerinin satışı ile başladı. Yerel damak tadına uygun sucuk ve çemen talebiyle karşılaşınca 2007 yılında kendi imalathanemizi kurarak Afşin Çaman markası ile üretimine başladık.
2010 yılında Türkiye’de ilk defa bu kıvamda bir ürünün otomatik dolum makinasını imalathanemizde başarıyla üretim hattına dahil ettik. Gıda güvenliği ve hijyenine azami ölçüde dikkat ettiğimiz imalathanemizde günlük 1 ton üretim kapasitesine sahibiz.
Zaman içinde ürünümüz diğer şehirlerde de tanınmaya ve talep görmeye başladı. Sofraların yöresel tadı ülke genelinde yeni bir damak zevkine dönüştü. Yurtdışında yaşayan gurbetçilerin talepleri ile birlikte Afşin Çaman’ın ünü ülke sınırlarını da aştı. Bu sürecin ardından tamamen Afşin Çaman ile aynı içeriğe sahip ikinci markamız Metin İnal Sofralık Çemenleri 2017 yılında raflarda yerini aldı.
Kahramanmaraş’ın biberinin en önemli girdisi olduğu çaman, bugün geniş bayi ağımız ve alternatif dağıtım kanallarımız ile Afşin Çaman ve Metin İnal Sofralık Çemenleri markaları ile Türkiye’nin birçok noktasında şarküteri ve market reyonlarında yerini almıştır.